Hallin valaistus

Kohteena on 1400 neliön halli, joka oli yrittäjä Tommi Peltosen mukaan yhdestoista laajennusprojekti. Kuvissa oleva kokoonpanotilan osuus tästä laajennuksesta on noin 1300 neliömetriä. 

 

 

Kuvan alueet ja niiden luvut kertovat valotehojen todellisia lux-arvoja. Arvo on mitattu noin puolentoista metrin korkeudelta. Keskiarvoinen lux -lukema tämän hallin valaistuksessa on 600 luxia. Tämä on tehokas ja hyvä työvalo. 

Asennus on tehty noin viiden metrin korkeuteen. Kattoon on asennettu juuri nyt 42 kappaletta valaisimia. Hallivalaisinmalli on 200W LED hallivalaisin 4500K (Meanwell).

Näitä valaisimia poltetaan päivisin kahdessa eri vuorossa. Näiden polttoaika on pääasiassa klo 6.00–21.00 välillä. 

 

Suunnitelmissa oli alkujaan laittaa valaisimia huimasti enemmän, mutta lopulta laskelmat osoittivat pienempään määrän, eli noin 600–700 luxin valotehoon. Valoteho miellytti molempia osapuolia. 

Valonväri on katsojalle todella sopiva. Valo ei myöskään ole mitenkään sininen, vaan luonnollinen valkoinen. 

 

 

Liiketunnistin hallin valaistuksessa tuo säästöä


Lamput ovat kolmella eri liiketunnistimella yhdeksässä rivissä. Valot ovat pimeänä, kun hallin toisessa päässä ei olla. Valot käynnistyvät, kun alueelle astutaan. 

Ajastus- ja liiketunnistinjärjestelmä rakennettiin erittäin helpolla asennuksella, jossa mikään kolmesta liiketunnistimestä ei edellytä mielenkiintoisia virityksiä sähköasennukseen. 

Tämä optimointi näkyy suoraan sähkön säästössä. 

Laajempi tarinamme hallin valaistus on täällä.