LED nauhan asentaminen lasivitriiniin

LED nauha soveltuu monenlaiseen erilaiseen käyttötarpeeseen. Nauhaa voi käyttää verhokoteloihin, kaapistoihin, keittiöön ja kattoon. Tässä esimerkissä LED nauhaa on käytetty lasivitriinin osana.

Lasi on upea materiaali, koska se taittaa ja jakaa valoa. Tämän vuoksi muutoin pimentoon jäävä lasinen kaapisto muuttuu hetkessä hyvin yksinkertaisella asennustyöllä yksityiskohtaiseksi valaisimeksi. 

​

Esimerkissämme on käytetty kuivan tilan valaistukseen soveltuvaa himmennettävää LED nauhapakettia. Pakettiin kuuluvat 5 metrin nauhan lisäksi LED muuntaja, kaksi painettavaa liitintä ja langaton LED himmennin kaukosäätimelläPaketin LED nauha on himmennettävissä, joten tunnelma pysyy aina oikeanlaisena.

​

LED nauha on helppo ja turvallinen kytkeä ilman sähkömiestä. Kytkennän voi tehdä suoraan sähköpistokkeeseen. Kuvan mallissa näkyvät pistotulppa ja muuntaja.

LED nauhan voi asentaa toki suoraan jakorasiaan, mutta tässä tapauksessa on parempi antaa sähkömiehen hoitaa homma. 

​​
​​

LED nauhaa ei noin vain kannata lähteä asentamaan. Kuten aina, puolet työstä on hyvää esityötä. Mittaa siis kaapin mitat asennustyön suuruuden kartoittamiseksi. Näin osaat varmistaa, paljonko LED nauhaa pitää lyhentää.  

​

Esimerkin lasivitriinikaapissa on  kolme hyllypaikkaa. Aiottu nauhan asennustyö tulee kolmelle hyllylle ja yläkulmaan. Nauhaa kuluu noin reilu neljä metriä. LED nauha liitetään paketissa tulevilla liittimillä himmentäjään, jonka saa kätevästi piilotettua vaikka kaapiston taakse.  

​

LED nauha liitetään paketissa tulevilla liittimillä. Liittimet kytketään himmentimeen. 

​

LED nauha on helppo kiinnittää, sillä toisella puolella on 3M teippiä. Kuvassa nauha on kiinnitetty suoraan LED alumiiniprofiiliin maitolasilla. Listaa ei tule automaattisesti paketin mukana, vaan se on tilattava erikseen. Listaa voi lyhentää, mikäli pituus ei natsaa heti.  

​

Esityön tärkeys on valttia tässä kohtaa: mittauksessa on merkitty paikat, joihin LED nauha ja alumiiniprofiili asennetaan. Alumiiniprofiilit kiinnitetään vitriinissä hyllyjen tasolle, jolloin valo heijastuu kauniisti jokaisen lasihyllyn läpi. Työn jälki on todella siistiä maitolasillisella listalla.

Asennuksen jälkeen vitriini on valmis täytettäväksi näyttäväksi kokonaisuudeksi, silllä tunnelmaa pystyy säätämään oman makunsa mukaan. Kaapissa olevat esineet korostuvat valoin, heijastuksin ja varjoin todella tyylikkäästi. 

Tutustu myös LED nauhan asentamisesta kertovaan videoon.